10-06-09

Bessenjenever

Bekijk de afbeelding op ware grootte

Wat heb ik nodig:

 

1 kg Zwarte bessen of rode bessen

2 dl water

Suikersiroop en Jenever

 

Hoe doe ik dat:


De bessen met het water aan de kook brengen en ongeveer 10 minuten tegen de kook aanhouden (dus niet koken!). De bessenmassa laten afkoelen. De bessen in een zeef waarin een natgemaakte schone doek ligt zeven en lichtjes uitpersen. Het opgevangen sap afmeten. Per deciliter sap ½ deciliter suikersiroop en 1 deciliter jenever toevoegen. De drank goed doorroeren en in flessen schenken. Minstens 6 weken laten staan. Bessenjenever niet langer dan 6 maanden bewaren.

 

Suikersiroop:

 

Wat heb ik nodig:

 

1 kg witte kandij

41/2dl water

3 eetlepels citroensap

 

Hoe doe ik dat:

 

In een pan de kandij met het water op een middelmatig vuur aan de kook brengen. Zodra de massa kookt het citroensap toevoegen en alles op een laag pitje 10 minuten zachtjes laten koken. De suikersiroop van het vuur halen en laten afkoelen. Doe het voorzichtig want de siroop is heel heet, ongeveer 120°C.

U heeft nu een liter suikersiroop. Is het minder dan voegt u nog een scheutje kokend water toe, is het méér dan moet de vloeistof nog iets verder inkoken. De suikersiroop bewaart u in een schone fles.

 

Let op:
In sommige recepten verdient het de voorkeur suikersiroop, gemaakt van bruine kandij, te gebruiken. U vervangt dan in het basisrecept de witte door bruine kandij. De bereidingswijze blijft onveranderd.

10:50 Gepost door Linda in Recepten | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

gelei en als je er gelei wil van maken, per liter sap 1 kg suiker, laten inkoken en afkoelen...
heerlijk voor op de boterhammen en ook heerlijk samen met aardbei of rabarber!
groetjes!

Gepost door: zaza | 10-06-09

Mijn keuken gaat vreselijk plekken, maar toch... cheers, Linda!

Groetje

Gepost door: Willy | 10-06-09

Linda Dat is waarschijnlijk wel heel lekker maar ik mag dat allemaal niet drinken ,daar is voor mij teveel suiker in, en ik heb diabetis, dat is niet altijd prettig.
Groetjes

Gepost door: Jeske | 13-06-09

De commentaren zijn gesloten.