14-05-09

Kastanjeboom

kastanje

Keltische boomkalender

15-24 mei

12-21 november

Op de kastanje kun je bouwen; hij is trouw en kritisch. Hij geeft niet om de gunst van anderen en hij is een slechte manipulator. De kastanjeboom is een echte diplomaat. Voor een goed plan zet hij zich met hart en ziel in.
Het liefst probeert hij problemen te omzeilen. Lukt dit niet, dan stort hij zich helemaal op het zoeken naar een oplossing. Halve waarheden interesseren hem niet en voordat de kastanje zijn mening geeft, heeft hij de zaak grondig uitgezocht. Tegenslagen geven hem dubbele energie.
De kastanje kan zichzelf in zijn ontwikkeling remmen door sterke twijfel aan zijn eigen kunnen. Zijn kritische blik maakt hem in gezelschappen prikkelbaar en lichtgeraakt. Zijn kwetsbaarheid weet hij voor de buitenwereld te verbergen door middel van zijn gereserveerdheid. De carrièremogelijkheden van de kastanje worden voornamelijk bepaald door zijn omgeving.
Kastanjemensen zijn vaak conservatief, in de liefde berekenend. Heeft hij eenmaal de ‘ware' gevonden, dan wordt alle gereserveerdheid aan de kant gezet en geeft hij zichzelf helemaal bloot. Familie staat op de eerste plaats.

 

De volgende boom is Es:

van 25 mei - 3 juni

en van 22 november tot 1 december

Na de Es komt de Hagelaar van 4 - 13 juni en van 2 - 11 december

meer uitleg hierover ga naar categorieën dan naar legende

00:22 Gepost door Linda in legende | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Linda Ik kom je een mooi en heel tof weekend wensen,hopelijk valt het weer wat mee ,want het is hier al twee dagen regenen het water komt met bakken uit de lucht vallen.
Groetjes

Gepost door: Jeske | 15-05-09

hey Linda. Ik wens je nog een fijn weekend.

Gepost door: Martin | 17-05-09

Interessant om lezen! (en weten! ;-) Prettige MAANdagavond, Linda!

Groetjes

Gepost door: Rudi | 18-05-09

De commentaren zijn gesloten.