14-03-09

Chocolade een lekkernij

 

De chocolade eieren bestaan nog niet zolang.

Het is pas laat in de achttiende eeuw, in Frankrijk, dat men er toe kwam verse eieren te ledigen en ze op te vullen met chocolade.

Later werden gietvormen gemaakt en er werden chocolade eieren in allerlei vormen en maten gemaakt.

 

Ook wij kunnen zelf chocolade eieren maken.

 

Wat heb je nodig:

- 1 ei

- 100 gram chocolade

- 1 beker

- naald en een eierdopje

 

Bereiding:

- Maak met de naald een opening in het ei

- Laat het ei leeglopen en spoel het voorzichtig uit

- Smelt de chocolade in een pan op een klein vuurtje

- Giet de gesmolten chocolade in de beker

- Is het ei vanbinnen droog, doe dan de chocolade erin

- Leg het ei op een koude plaats waar het hard kan worden

- Als het chocolade ei hard is, kan je het pellen en uw eerste chocolade eitje is geboren.

Smakelijk

16:21 Gepost door Linda in Recepten | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

hallo http://krien.skynetblogs.be

Gepost door: Krien | 14-03-09

lekker Goed idee, dat zou smaken zo'n eitje van chocolade.
Ik kom eens kijken als je een demonstratie geeft.
Ben vrijwilliger om te komen proeven.
Tine

Gepost door: tine | 15-03-09

hihi bij ons lukt dat nooit, tegen dat die schaal droog is is de chocolade al lang verdwenen! :-))

Gepost door: zaza | 19-03-09

eitjes zie ik me nog niet vlug doen.
toch smakelijk.
groeten
ludo

Gepost door: ludo | 20-03-09

Linda Dat zie er heel lekker uit maar verboden voor mij,al moet ik zeggen dat ik dat ook wel lust, maar door mijn suiker moet ik van al dat lekkers af blijven.
Groetjes

Gepost door: Jeske | 20-03-09

Hallo Linda, gezellig bijgelezen en weer wat bijgeleerd. Ben jij een Linde?
Groetjes,

Gepost door: Gidsjoris | 20-03-09

mmmm... Dat ziet er lekker uit! ik zou ook wel eens willen komen proeven...

Paulien

Gepost door: paulien | 22-03-09

De commentaren zijn gesloten.