31-10-08

Hoe vieren ze halloween in Ierland?

Op 31 oktober is het Halloween en dat wordt in veel landen gevierd. Maar voor het meest authentieke feest reis je naar Ierland omdat het de bakermat is van Halloween en deel uitmaakt van de Ierse cultuur en de Ierse tradities.

Daarenboven is Ierland met zijn mythes, legendes, kasteelruïnes, mysterieuze kerkhoven en zijn adembenemend landschap de perfecte omgeving voor Halloween. Een reis naar Ierland is een kennismaking met de rijke folklore, de mythologie en de verhalen die via dit feest tot leven komen.

Het najaar is een uitgelezen periode om Ierland te bezoeken. Het landschap kleedt zich dan met de mooiste herfstkleuren en door mistige nevels dwalen de Keltische geesten. Halloween op zijn best!

Steeds meer mensen reizen in de laatste dagen van oktober naar Ierland om er de grote Halloween-feesten bij te wonen. Die worden overal in het land georganiseerd, meteen een aanleiding om ook voor een rondreis te opteren. Hieronder een greep uit het grote aanbod evenementen en plaatsen waar niet alleen de geesten en spoken maar ook de bezoekers zich goed voelen.

Spookkastelen en ronddwalende monniken

Op reis door het prachtige graafschap Antrim, Noord-Ierland, kan je overnachten in Ballygally Castle-Hotel. Logeer daar in ‘The Ghost Room', in een van torens van het eeuwenoude kasteel.

Dat geesten zich thuis voelen in kastelen, zal de bezoeker ook op tal van andere plaatsen merken. Bijvoorbeeld in het graafschap Offaly, in  Leap Castle, het grootste spookkasteel van Ierland waar geesten van monniken ronddwalen en waar je alleszins de ‘bloody chapel' moet bezoeken. 

Geesten van koningen en prinsen

Castle Leslie ligt in het graafschap Monaghan. De verhalen over dit kasteel gaan eeuwen terug in de tijd tot het jaar 1665, het jaar waarin de Leslie familie het kasteel betrok. De voorouders van deze familie waren van verschillend pluimage, krijgshaftige bisschoppen, politici, sociale hervormers, vernieuwers van de landbouw, filantropische vrouwen, bekwame schilders, meubelverzamelaars, schrijvers en oorlogshelden.

Zelfs nu nog is de Leslie familie sterk betrokken met het wel en wee van het kasteel. Door de gangen en zalen zouden geesten dwalen van koningen, prinsen en van Norman Leslie. Hij zou huizen in de Red Room slaapkamer. Hier kan je logeren in prachtige kamers waar eerder Koningin Margaret van Zweden, Mick Jagger en Marianne Faithful de nacht doorbrachten.

Dracula in Dublin

Halloween is een ideaal moment om de Bram Stoker Dracula Experience in Dublin te bezoeken. Het is een adembenemende, interactieve reis door het Dracula-kasteel met zijn folterkamers, spinnenwebben en angstaanjagende decors en waar je alles leert over het leven van de Ierse schrijver en letterkundige Bram Stoker.

Nog in Dublin rijd je met de Tour-Ghost Bus, een prachtig theater op wielen, door de mysterieuze buurten en maak je kennis met de meest beroemde spoken en geesten van de hoofdstad.

Murder Mystery

Overal in Ierland zijn er ook fantastische Halloween-evenementen zoals de Banks of the Foyle Halloween Carnival in het graafschap Derry. Het is het grootste Halloween straatfestival van Europa.

Op 7 en 8 november kan je in het Dundrum House Hotel in Cashel, graafschap Tipperary, het Murder Mystery Weekend meemaken. Het wordt voor de gasten een weekend vol suspens. 

14:41 Gepost door Linda in Actualiteit | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Ik wens je voor deze keer een huiveringwekkende avond en nacht, Linda. Let op je sculpturen, want er zit leven in! :-)

Griezels

Gepost door: Willy | 31-10-08

weer bijgeleerd groetjes
ludo

Gepost door: ludo | 31-10-08

Hey Linda. ik wens je nog een fijn weekend.

Gepost door: martin | 01-11-08

Moet wel boeiend zijn en inderdaad de ideale omgeving.

ps: Linda, je was benieuwd? Heb er voor een nieuwe blog gemaakt.
http://Manueel.skynetblogs.be

groetjes
Manu

Gepost door: Manu | 01-11-08

Dag Linda Vele mensen vieren Halloween zonder er iets van af te weten, daarom vind ik deze bijdrage schitterend ! Fijne zondag !

Gepost door: Passioneel | 02-11-08

lijkt me wel interessant daar in Ierland

Gepost door: merel | 03-11-08

Beste Linda,
Ik dacht dat Dracula in Roemenië woonde...
Je bent getagged !!! info op mijn blog

Gepost door: Eric | 04-11-08

De commentaren zijn gesloten.