02-10-07

"Vrienden van Bachten de Kupe"

 

 

Vzw “ Vrienden van Bachten de Kupe “ lanceert een opmerkelijk initiatief !

 

Enige tijd geleden werd door de vzw “ vrienden van Bachten de Kupe” het initiatief genomen om over te gaan tot de aankoop en renovatie van het historisch kerkgebouw van de karmelieten in de paterstraat te Ieper .

 

De vzw “ vrienden van Bachten de Kupe” wil hiermee de aandacht trekken op het feit dat ons erfgoed een niet hernieuwbare grondstof is, eens verdwenen is het voor altijd verdwenen.

 

Om dit project tot een goed einde te brengen is er veel kapitaal nodig.

 

Omdat de vzw “ Vrienden van Bachten de Kupe “ steeds klaar staat om aan  ieder project een meerwaarde te geven schrijven zij voor dit prachtig project een obligatielening uit bestaande uit 500 obligaties van 1.000 euro met een bruto intrest van 6.05 procent gedurende 5 jaar.

 

Bedoeling is om de bevolking nauwer te laten participeren in dergelijke projecten en door hun actieve ondersteuning hen daarvoor te honoreren met een mooie opbrengst.

 

Iedereen kan zich dus inschrijven op deze obligatielening voor één of meerdere obligaties, die gedekt zijn door het eigen patrimoniumbezit van de vzw.

 

Daarboven ontvangen de obligatiehouders :

·                  een VIP pass voor 2 personen die hen tot 2012 gratis toegang bezorgt tot het openluchtmuseum “ Bachten de Kupe “ te Izenberge (Alveringem).

·                  Uitnodigingen voor de recepties op de avantpremieres  van nieuwe tentoonstellingen, optredens of evenementen.

·                  Regelmatig gratis toegangskaarten tot het bijwonen van bijzondere activiteiten.

 

    DOELSTELLINGEN

 

 

Wat is de Vzw “ Vrienden van Bachten de Kupe “ van plan met deze kerk.

 

In eerste instantie is het belangrijk dat het schitterende gebouw volledig gerenoveerd wordt. Prioriteit heeft het dak dat hersteld zal worden en daarna de diverse ruimtes .

 

Het grote werk zit in het herstellen, schilderen en het aanleggen van elektriciteitsvoorzieningen en sanitair voorzien voor de bezoekers.

 

Het uiteindelijke doel is van deze kerk is een polyvalente ruimte te creëren waar tentoonstelling, optredens en andere evenementen kunnen georganiseerd worden maar steeds met respect voor het bestaande kader. (geen discofuiven of party’s)

 

Door het onvermijdbare gegeven dat deze unieke ruimte automatisch aanzet tot stilte en rust, komen alledaagse handelingen in een ander spectrum te staan.

 

De sfeer, en de lichtinval van de schitterende glasramen en uitstekende akoestiek bieden een onuitputtelijke bron van mogelijkheden om kunst, cultuur en sociale projecten in een dimensie te plaatsen die de hedendaagse mens niet meer voor mogelijk houdt.

 

Hoe zal de vzw “ Vrienden Van Bachten de kupe” dit project financieel realiseren.

 

Op basis van vele gesprekken werd duidelijk dat er vanuit de artistieke en culturele wereld een enorme vraag is naar ruimtes die groot zijn en toch een sterke eigen persoonlijkheid hebben. Dit gebouw bezit dit alles en nog veel meer.

 

Een andere sterke troef is de strategische ligging van de stad Ieper met een enorm toeristisch potentieel plus het feit dat de bevolking van Ieper en omgeving meer en meer open staat voor diverse culturele uitdagingen.

 

Een professionele promotiecampagne met een sterke kalender moeten een hoge bezettingsgraad verzekeren. Daarbij zullen wij zien op welke ondersteunende maatregelen die de overheid aanbiedt wij kunnen beroep kunnen doen.

 

 Reglement van uitgifte obligatielening:

 

Goedgekeurd door de Raad van Bestuur van “Vrienden van Bachten De Kupe” vzw op 27 juni 2007.

 

      1. Doel

De uitgifte heeft tot doel fondsen in te zamelen voor de financiering tot de renovatie en opwaardering van het historische kerkgebouw van de Karmelieten in de paterstraat te Ieper.

 

      2. Uitgifte

De lening wordt uitgegeven door “Vrienden van Bachten De Kupe” vzw, Hyacintenlaan 15 , 8400 Oostende. Het nominale bedrag van de obligatielening bedraagt 500.000 euro verdeeld over 500 obligaties van ieder 1.000 euro. De lening is verdeeld over 1 reeks, genummerd van 1 tot 500 met een intrest van 6.05 %.

 

De obligatielening is op naam.

 “Vrienden van Bachten De Kupe” vzw legt een register aan van de intekenaars. Iedere intekenaar ontvangt kosteloos een schriftelijke bevestiging van zijn inschrijving in het betrokken register met opgave van de reeks, het toegekende nummer(s) en het bedrag van zijn intekening.

 

      3. Looptijd

De lening heeft een looptijd van 5 jaar.

 

      4. Inschrijving en inschrijvingskosten

De lening wordt uitgegeven aan 100 % van de nominale waarde (tegen pari).

De inschrijving wordt geopend op 15 juli 2007 en wordt afgesloten zodra een bedrag van 500.000 is geplaatst. Zij kan bij beslissing van de Raad van Bestuur vervroegd worden afgesloten.

 

Er zijn geen inschrijvingskosten verschuldigd.

 

De inschrijving in het register gebeurt na ontvangst van de volledige betaling op rekeningnummer van de KBC 738-0166209-70.

 

 

      5. Interest

De obligaties brengen een interest op van 6.05 % per jaar. De intresten beginnen te lopen vanaf 15 juli 2007 of vanaf de datum van storting wanneer wordt ingeschreven na de startdatum van 15 juli 2007. De intresten worden op de jaarlijkse vervaldag, 15 juli van ieder jaar, uitbetaald via overschrijving op een Belgische bankrekening op naam van de intekenaar, een eerste maal op 15 juli 2008.

 

6. Belastingen

De betaling van de interesten gebeurt na afhouding aan de bron van de in België verschuldigde roerende voorheffing (thans 15 %). Deze belasting valt ten laste van de genieter van de inkomsten uit deze obligatielening.

 

      7. Terugbetaling

De rentedragende obligatiebon is terugbetaalbaar op de eindvervaldag van de lening (15 juli 2012). De terugbetaling gebeurt tegen pari via een overschrijving op de opgegeven Belgische bankrekening op naam van de intekenaar.

 

      8. Waarborgen

Deze obligatielening wordt gewaarborgd door het gehele vermogen van de “Vrienden van Bachten De Kupe”vzw.

 De Raad van Bestuur zal er over waken dat te allen tijde voldoende zekerheden worden aangehouden voor de tegenwaarde van de uitstaande obligaties.

 

      9. Verhandelbaarheid

De obligaties zijn op naam. Zij kunnen slechts overgedragen worden na voorafgaande schriftelijke mededeling aan de “Vrienden van Bachten De Kupe” vzw, die de wijzigingen in het register aanbrengt.

Bij overlijden van een intekenaar wordt de inschrijving in het register gewijzigd na voorlegging van een akte van bekendheid opgesteld door een notaris of een vrederechter.

 

10. Vroeger uitgegeven leningen

De “Vrienden van Bachten De Kupe” vzw is schuldenaar van de obligatielening ‘Bachten De Kupe 2005’ voor een bedrag van 75.000 euro aan 4.15 % (2005-2010) .

 

      11.  Rechtspraak

Deze obligatielening is onderworpen aan de Belgische wetgeving. Alleen de Belgische rechtbanken zijn bevoegd in alle geschillen betreffende deze lening.

 

“Vrienden van Bachten De Kupe” vzw –ondernemingsnummer/Btw 876-108-849

Maatschapppelijke zetel :Hyacintenlaan 15 –8400 Oostende-België

Administratief kantoor: Openluchtmuseum “Bachten de Kupe” 8691 Izenberge

Tel. 0473 23 56 38 www.bachtendekupe.net  - info@bachtendekupe.net

Bankrekening KBC 738-0166209-70

 

Voor meer informatie  of het reglement van uitgifte kan u terecht bij Mevr. Vera Mathys op het nummer 0473/23.56.38 of mail  vera.mathys@bachtendekupe.net  

23:48 Gepost door Linda in Informatie | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

Mooie foto's uit de oude doos.

Gepost door: Annick | 03-10-07

Hopelijk lukt het hen met die obligaties!
Mooie slide.
Lieve groetjes

Gepost door: Mythoske | 03-10-07

Hallo Linda, Goed iniatief !!
Veel succes - Ieper is wat ver voor mij.
Liefs

Gepost door: Tinkerbel | 03-10-07

Fijne donderdag. Beste Linda,
Een mooie initiatief, laat ons hopen dat de obligaties hun gewenst effect hebben, dit zou een enorme vooruitgang zijn om van de cultuur in al zijn facetten optimaal te kunnen genieten,we kijken er naar uit.
Mvgr.
Tilly & Lucie.

Gepost door: Tilly & Lucie. | 04-10-07

Hey Jaja, ik begrijp het wel hoor, ik kan er ook van meespreken, ik heb al elke dag van 9 tot 6 uur les op de filmschool en daarbij moet je dan nog eens de reisduur bijrekenen, met de metro, trein en fiets een heel afstandje afleggen elke dag :-)

Ik wens je allezinds een fijn vrijdagje toe en alvast een fijn weekend, mvg Movieworld.

Gepost door: MovieWorld | 05-10-07

hey Ik wens je met je initiatief nog veel succes. Ik wens je nog een fijne vrijdag.

Gepost door: martin | 05-10-07

Fijne vrijdag. Linda,
Bij deze een fijne zonnige vrijdag gewenst.
Het weekend staat voor de deur,
de weerberichten voor de komende week zijn
hoopvol, het zou droog en vrij zonnig zijn,
na zo een lange natte periode is dit meer dan welkom.
Wij hebben een druk weekend voor de boeg,
bij leven en welzijn zijn we er volgende week terug.
Mvgr.
Tilly & Lucie.

Gepost door: Tilly & Lucie. | 05-10-07

Fijne vrijdag. Linda,
Bij deze een fijne zonnige vrijdag gewenst.
Het weekend staat voor de deur,
de weerberichten voor de komende week zijn
hoopvol, het zou droog en vrij zonnig zijn,
na zo een lange natte periode is dit meer dan welkom.
Wij hebben een druk weekend voor de boeg,
bij leven en welzijn zijn we er volgende week terug.
Mvgr.
Tilly & Lucie.

Gepost door: Tilly & Lucie. | 05-10-07

Linda Ik kom je nog een heel mooi zonnig weekend wensen, geniet ervan.
Groetjes

Gepost door: Jeske | 05-10-07

Piep! Hi Linda, wat ben jij een bezige bij zeg! En leuk dat jij je met gezwinde moed en oppoffering achter zo veel uiteenlopende en verschillende projecten zet!
Nog een super leuk weekend gewenst, vergeet niet om af en toe stoom af te laten en lekker achterover te leunen!
groetje van Tina
xxx

Gepost door: Dulcera | 05-10-07

:-) veel prachtige historische gebouwen worden met de grond gelijk gemaakt, toch jammer
een mooi initiatief is dit, veel succes
groetjes

Gepost door: Borriquito | 05-10-07

Hallo,

In Eecke (Frankrijk) hangt een opschrift ivm de Redereikers. (zo geschreven). Getekend "Bachten de Kupe". Hebben jullie hier iets mee te maken? Weten jullie hier meer over?

Gepost door: Björn | 19-11-12

De commentaren zijn gesloten.